Polarjazz 2009

Cool place:hot music er slagordet - og det stemmer! 4-8. februar var Longyearbyen åsted for jazzfestivalen Polarjazz - skjønt festivalen er raus i sin tolkning av begrepet jazz. Her fant man godbiter for enhver musikksmak; for eksempel Ola Kvernberg Trio for den ihuga jazzfan og Katzenjammer for de som ville ha en gla'-opplevelse av den sjeldne sorten.

Jeg fikk oppdraget som offisiell fotograf - en drømmejobb for en lidenskapelig musikkinteressert fotograf.

Bjørn Eidsvåg har rutine - og selv om man til tider kanskje kan påstå at det går litt på autopilot, så leverer han varene; kjente, kjære sanger med høy nynne-/allsangfaktor

 Rå og ekte fusion kan man kanskje kalle det? Uansett: det er rett og slett skikkelig tøft når Kristin Sevaldsen med band tar av!

Ola Kvernberg Trio var for meg en av de store overraskelsene. En råtøff kombinasjon av fele, kontrabass og trommer! Fele? Gitar? Samma det - festivalens jazzalibi nummer én var det utvilsomt!

 

Katzenjammer sto for festivalens avslutning lørdag kveld - og for en avslutning! Fra å framstå som litt skrangleaktig pop på radio beviste de virkelig hva de er gode for - og sjarmerte en smekkfull sal i senk med humør, sjarm og en utrolig evne til å traktere de mest merkelig instrument; som for eksempel Børge Bass, en enorm bassbalalaika (se under).

Solveig Heilo og Børge Bass Åge Aleksandersen...

... og Mikael Wiehe framsto som helstøpt og samspilt. Festivalens politiske alibi? 

Gamle helter ruster ikke Killin' fascists...!

Les mer om festivalen og artistene på www.polarjazz.no